Agenda

mrt
8
vr
2024
Algemene Ledenvergadering
mrt 8 @ 20:00 – 21:30
mrt
28
do
2024
Herdenking Meppelerstraatweg
mrt 28 @ 10:30 – 12:00
Herdenking Meppelerstraatweg

Het monument aan de Meppelerstraatweg te Zwolle is opgericht ter nagedachtenis aan vijf inwoners van Zwolle en Zwollerkerspel die hier op 31 maart 1945 door de bezetter zijn gefusilleerd.

Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. De herdenkingen worden ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle. Leerlingen van de basisschool ‘De Springplank’ verzorgen op donderdag 28 maart om 10.30 uur een herdenkingsplechtigheid bij het monument aan de Meppelerstraatweg

apr
12
vr
2024
Bevrijdingsdag Zwolle Herdenking Pilotenlaan
apr 12 @ 09:00 – 12:00

Het monument aan de Pilotenlaan werd onthuld op 14 april 1992 en ligt in de Zwolse wijk Schellerbroek, waar een aantal straten is vernoemd naar geallieerde piloten die in de Tweede Wereldoorlog boven Zwolle en omgeving zijn verongelukt.

Het monument werd in 1992 geadopteerd door basisschool De Octopus. Het monument bestaat uit een roestvrijstalen plaat, in omgekeerde V-vorm gevouwen, waarop de afgebroken propeller van de neergestorte Handley-Page-Hampden ZN-D/AE 123 werd bevestigd.

Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. De herdenkingen worden ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle.

Bevrijdingsdag Zwolle Monument Ter Pelkwijkpark
apr 12 @ 11:00 – 13:00
Bevrijdingsdag Zwolle Monument Ter Pelkwijkpark

Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. De herdenkingen worden ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle. Alle oorlogsmonumenten  in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen, dit monument door de Geert Groteschool en de Koningin Emmaschool. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. De herdenkingen worden ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle.

 

 

apr
27
za
2024
Koningsdag
apr 27 hele dag
mei
4
za
2024
Nationale Dodenherdenking monument Ter Pelkwijkpark
mei 4 @ 20:00 – 22:00

Reacties zijn gesloten.