Afbeeldingen 2015

Afbeeldingen 2015

"Veteraan in de klas" in Park Eekhout

Na een gastles van onze voorzitter Ted Hielckert aan groep 7 van de Parkschool, enkele maanden geleden, is er voor de leerlingen een picknick georganiseerd bij het Indië- en Nieuw-Guinea monument in Park Eekhout. Deze school heeft het monument geadopteerd en hoopt leerlingen te motiveren om op zaterdagavond 15-08-2015 mee te willen werken en deel te nemen aan de herdenkingsplechtigheid.

Herdenking plaquette Twistvlietbrug 2015

De Stichting Oud Militairen en veteranen Zwolle ( SOMZ ) organiseerde dinsdagmiddag 26 mei 2015, in het kader van 70 jaar bevrijding, een herdenking bij de gedenkplaat op de Twistvlietbrug in Zwolle. De bijeenkomst was eenvoudig en indrukwekkend. Oud militairen en veteranen brachten de eregroet.

Zwolse veteranendag 2015

De Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel heeft, in samenwerking met de Stichting Oud Militairen en veteranen Zwolle en met steun van de gemeente Zwolle, op dinsdag 5 mei 2015 de Zwolse Veteranendag georganiseerd. Een brunch op het provinciehuis, aansluitend de ceremoniële opening en een Grand Café voor veteranen.

Bevrijdingsfestival Zwolle 2015

Opening bevrijdingsfestival 2015. Voor de Zwolse veteranen is een aparte programma. Zie afbeeldingen "Zwolse veteranendag 2015".

Dodenherdenking Zwolle 2015

Ook dit jaar vond weer onder grote belangstelling in het Ter Pelkwijkpark de Dodenherdenking plaats. Vooraf de plechtigheid vond in de Oosterkerk de jaarlijkse gedachtenisbijeenkomst plaats met het thema ‘Vrijheid geef je door’, gevolgd door De Stille Omgang die vertrok vanaf De Spinhuisbredehoek.

Koningsdag Zwolle 2015

Opening Koningsdag Zwolle 2015 op het Grote Kerkplein.

Reacties zijn gesloten.