Afbeeldingen 2017

Afbeeldingen 2017

Verjaardag 2017
Verjaardag 2017

Op zaterdag 25 november heeft de vereniging haar eerste verjaardag gevierd op een passende locatie: het nieuwe schoolgebouw van het Deltion College, waar leerlingen de opleiding Veiligheid en Vakmanschap kunnen volgen voor een toekomst bij Defensie. Normaal is de school ‘s zaterdags gesloten, maar voor ons hebben ze graag een uitzondering gemaakt.

Nationale Veteranendag 2017

De meeste veteranen hebben meegelopen met het defilé en een paar waren daar (nog) niet aan toe. De oudste deelnemer van onze vereniging was Korea veteraan Herman Repping, Herman Chapeau. De partners/familieleden hebben het defilé vanaf de tribune kunnen bekijken, alwaar het gezellig aan toe ging. De middag stond uiteraard weer in het teken van de reüniegedachte, muziek en diverse activiteiten op het malieveld, maar vooral saamhorigheid. Hier een aantal door leden gemaakte foto's.

Bevrijdingsfestival 5 mei 2017

Veteraneninitiatief op Bevrijdingsfestival Zwolle groot succes. Hoewel de ochtend van Bevrijdingsdag kil begon, was er binnen de tent van de Vereniging Veteranen Zwolle (VVZ) al volop bedrijvigheid. Wij hadden dit jaar namelijk een primeur.  In onze veteranentent werd al om 09.00u een ontbijt verzorgd door ambassadeurs van de vrijheid i.s.m. de gemeente Zwolle en de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Na afloop volgt de opening van het festival en “Stuur een Groet naar de Missie”.

Dodenherdenking 2017

Indrukwekkende belangstelling
Ook dit jaar vond de nationale dodenherdenking bij het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle onder grote belangstelling plaats. Mede dankzij nationale initiatieven van de stichting 4-5 mei, alsook dankzij lokale initiatieven en gevoed door de bedreiging van onze vrijheid in de laatste jaren wordt de belangstelling en deelname aan 4 en 5 mei activiteiten steeds groter.

Herdenking bevrijding Zwolle 2017

Leerlingen van de basisscholen Geert Grote en Koningin Emma hebben in het bijzijn van burgemeester Henk Jan Meijer bij 'hun' oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark de bevrijding van Zwolle herdacht. Er zijn gedichten voorgedragen en er is naar muziek geluisterd.
Zie ook video’s: Youtube video 1, video 2, video 3, video 4

Herdenking Pilotenlaan 2017

Omdat 14 april dit jaar op Goede Vrijdag valt, hebben leerlingen van basisscholen op donderdag de herdenkingen gehouden.
Aan de Pilotenlaan in Zwolle-Zuid hebben leerlingen van basisschool De Octopus met wijkwethouder Jan Brink een herdenking gehouden bij het door hen geadopteerde monument.

Uitreiking VN medaille

Zeventien Zwolse veteranen hebben zaterdag 8 april het Draaginsigne Nobelprijs Militairen uitgereikt gekregen door burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle en Bataljonscommandant Bert Stam.
Beeldimpressie:
Afbeeldingen met dank aan Rudy Spanhak
RTVOOST, http://www.rtvoost.nl/tag/Zwolle?nid=266481

Lezing Remy Erbé

Op vrijdagavond 7 april hield Afghanistan-veteraan Remy Erbé een indrukwekkende lezing over hoe hij ternauwernood een aanslag met een bermbom overleefde. Onder de ongeveer 60 aanwezigen bevond zich ook Ridder der Militaire Willemsorde majoor Marco Kroon. De lezing werd afgesloten met een social.
Beeld impressies:
Afbeeldingen met dank aan: Han Temmink
Facebook https://www.facebook.com/veteranenzwolle/ afbeeldingen met dank aan: Johan Bergsma Photography

ALV 2017

Het bestuur kijkt met voldoening terug op de eerste algemene ledenvergadering, gehouden op 4 februari in het PEC-stadion. Bijna de helft van de leden was aanwezig en tot groot genoegen van het bestuur had een aantal zijn of haar partner meegenomen. Het was een mooie gelegenheid om het beleid en de plannen voor het komende jaar door te nemen, een paar concrete besluiten te nemen en vragen te beantwoorden

Nieuwjaarsreceptie 2017

Op vrijdagavond 13 januari hebben wij onze nieuwjaarsreceptie gehouden bij De Terp. Het was die avond ontzettend slecht weer wat nogal een aantal mensen hebben weerhouden om naar buiten te gaan. De opkomst was derhalve enigszins klein, wel een goede mix jong en oud, en we kunnen terugkijken op een sfeervolle avond.

Herdenking Eikenlaan 2017

Op woensdag 11 januari hebben zo’n 80 scholieren van de groepen 5 en 6 van OBS de Campherbeek en CBS de Duyvencamp een herdenkingsplechtigheid gehouden bij het oorlogsmonument aan de Eikenlaan (Berkum) ter nagedachtenis van de slachtoffers van een Amerikaanse B-17 bommenwerper, die precies 73 jaar geleden daar in de omgeving neerstortte.

Reacties zijn gesloten.