Herdenking Meppelerstraatweg 31 maart 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Tekst De Swollenaer)

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Springplank verzorgden op donderdag 31 maart om 10.30 uur een herdenkingsplechtigheid bij het monument aan de Meppelerstraatweg. Dit ter nagedachtenis aan vijf inwoners afkomstig uit Zwolle, Kampen en Lutten die op 31 maart 1945 wegens een verzetsdaad werden terechtgesteld.

Wethouder William Dogger legde namens de gemeente Zwolle een bloemstuk. Leerlingen van basisschool De Springplank herdenken elk jaar de slachtoffers. Kort voor 10.30 uur verzamelen de leerlingen van groep 7 en 8 zich bij het monument aan de Meppelerstraatweg. De schoolleiding sprak een woord van welkom, “The Last Post”  werd gespeeld, gevolgd door 1 minuut stilte. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld en worden de vlaggen gehesen.

Het monument aan de Meppelerstraatweg werd in 1963 geplaatst en in 2008 door basisschool De Springplank geadopteerd. Het monument is uitgevoerd in kunststeen en bestaat uit een kruis en vijf boomstammen met daarop de namen van de slachtoffers. Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. De herdenkingen worden ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.