Agenda

okt
14
ma
2019
Herdenking monument Haersterveerweg (datum/tijd onder voorbehoud)
okt 14 @ 13:30 – 14:00

Monument Haersterveerweg(Herdenking kan situationeel op een andere datum plaatsvinden!)

Op maandag 14 oktober is de herdenking bij het monument aan de Haersterveerweg, ter nagedachtenis van de 7 slachtoffers die daar bij de voormalige schietbaan zijn geëxecuteerd als vergelding voor een verzetsdaad. Deze herdenking wordt georganiseerd door de PCBS De Duyvencamp ism OBS de Campherbeek  en vindt plaats van 13.30 tot 14.00, waarna de veteranen/(oud) militairen worden uitgenodigd op school om onder het genot van koffie en thee met de leerlingen hun ervaringen te delen. Ik verzoek u uiterlijk om 13.15 aanwezig te zijn!

Het tenue is zoals gewoonlijk: Veteranentenue of DT met groot model decoraties of burger (net pak met overhemd en stropdas) evt. met groot model decoraties.

Monument op de schietbaan Berkum is een monument aan de Haersterveerweg in Zwolle dat is opgericht ter nagedachtenis aan zeven burgers die op 13 oktober 1944 zijn gefusilleerd als represaille voor een verzetsdaad. Het monument is geadopteerd door de OBS Campherbeekschool en PCBS De Duyvencamp.

De tekst op de zuil luidt:

DEN VADERLANT GHETROUWE

A. HAAN
L. KARSSEN
A. KRALE
E. LINDEBOOM
J.J.M. OVERBEEK
J. TENSEN W.J. TENSEN

GEFUSILLEERD
13 OCTOBER 1944

nov
8
vr
2019
Inloopavond @ Vereningsgebouw De Buitensociëteit
nov 8 @ 19:30 – 22:30

Nieuwe huiskamerVaste inloopavond. In beginsel elke tweede vrijdag van de maand , van 19.30 tot 22.30 uur in het verenigingsgebouw van Vereniging De Buitensociëteit, Het gebouw grenst aan het parkeerterrein van De Nieuwe Buitensociëteit, Stationsweg 44 in Zwolle en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Uitstapplaats station NS (centrumzijde)
Er is beperkte (betaal)parkeermogelijkheid, hierover wordt nog onderhandeld. U bent van harte welkom.Verenigingsgebouw Buitensocieteit

Naast de vaste inloopavonden zullen ook andere bijeenkomsten worden georganiseerd op andere dagen en indien gewenst ook op andere locaties. Blijft hiervoor de agenda volgen!

nov
17
zo
2019
Verjaardag met buffet op 17 november @ Verenigingsgebouw De Buitensocieteit
nov 17 @ 15:30 – 19:00

Beste collega veteraan,

Onze vereniging bestaat op zondag 25 november drie jaar en dat willen we graag samen vieren. Met veel plezier nodig ik daarom u en uw familie uit voor een gezellige bijeenkomst met een eenvoudig Indonesisch buffet op 17 november.

Programma
De ontvangst met koffie is vanaf 15.30 uur, om 16.00 uur is er een welkomstwoord en het buffet wordt opgediend vanaf 17.00 uur. Na het buffet is er gelegenheid voor een drankje tot ca. 19.00 uur.

Locatie
Verenigingsgebouw BuitensocieteitWe gaan dit doen op onze vaste locatie: het verenigingsgebouw van Vereniging de Buitensociëteit. Voor wie de locatie nog niet kent: het gebouw bevindt zich direct achter De Nieuwe Buitensociëteit en is goed bereikbaar met openbaar vervoer, uitstapplaats centrumzijde station NS. Voor wie met de auto komt: er is beperkte parkeermogelijkheid.

Voor alle informatie zie toegezonden e-mail.

dec
13
vr
2019
Inloopavond @ Vereningsgebouw De Buitensociëteit
dec 13 @ 19:30 – 22:30

Nieuwe huiskamerVaste inloopavond. In beginsel elke tweede vrijdag van de maand , van 19.30 tot 22.30 uur in het verenigingsgebouw van Vereniging De Buitensociëteit.

Tijdens deze avond zullen de leden van het ledenplatform hun bevindingen presenteren aan de aanwezigen en wij zullen als bestuur u aansluitend informeren welk vervolg wij hieraan geven en wat u al op korte termijn kunt verwachten.

Het gebouw grenst aan het parkeerterrein van De Nieuwe Buitensociëteit, Stationsweg 44 in Zwolle en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Uitstapplaats station NS (centrumzijde)
Er is beperkte (betaal)parkeermogelijkheid, hierover wordt nog onderhandeld. U bent van harte welkom.Verenigingsgebouw Buitensocieteit

Naast de vaste inloopavonden zullen ook andere bijeenkomsten worden georganiseerd op andere dagen en indien gewenst ook op andere locaties. Blijft hiervoor de agenda volgen!

dec
15
zo
2019
Herdenking Bombardement Dieze-West @ St. Josephplein Zwolle
dec 15 @ 12:00 – 14:00

St JosephpleinVeteranen die belangstelling hebben, het verzoek om 12.00 aanwezig te zijn bij het St. Josephplein (heel klein omheind plein van gras), aangezien het programma start om 12.15. Uiteraard ook mogelijk om eerder aanwezig zijn (11.15 uur) op de OBS de Springplank i.v.m. inloop programma in de aula van basisschool de Springplank (ingang Eikenstraat), maar wel het verzoek om voor de stille tocht bij de locatie aanwezig te zijn.
Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) Eikenstraat 20 (loopafstand van het St Josephplein). Bij de slagboom op de knop drukken en dan gaat hij vanzelf open.  Na de herdenking (13.00u) zijn de veteranen die deel hebben genomen aan de herdenking uitgenodigd voor de lunch op school.

Het tenue is zoals gewoonlijk: Veteranentenue of DT met groot model decoraties of burger (mannen: net pak met overhemd en stropdas en vrouwen: overeenkomstig net tenue) evt. met groot model decoraties.

jan
10
vr
2020
Eerste veteranen café 2020 tvs nieuwjaarsbijeenkomst @ Vereningsgebouw De Buitensociëteit
jan 10 @ 19:30 – 22:30

Beste collega-veteraan,

Namens het bestuur van de Vereniging Veteranen Zwolle willen wij je graag uitnodigen voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdagavond 10 januari 2020. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden op onze vaste locatie: het verenigingsgebouw van Vereniging de Buitensociëteit.
We stellen je komst zeer op prijs. Vanzelfsprekend is je partner ook welkom. Aanmelden is niet nodig. Het tenue is vrij maar herkenbaarheid als veteraan is natuurlijk altijd goed.

Nieuwe huiskamerVaste maandelijkse bijeenkomst. In beginsel elke tweede vrijdag van de maand , van 19.30 tot 22.30 uur in het verenigingsgebouw van Vereniging De Buitensociëteit, Het gebouw grenst aan het parkeerterrein van De Nieuwe Buitensociëteit, Stationsweg 44 in Zwolle en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Uitstapplaats station NS (centrumzijde)
Er is beperkte (betaal)parkeermogelijkheid, hierover wordt nog onderhandeld. U bent van harte welkom.Verenigingsgebouw Buitensocieteit

Naast deze bijeenkomst zullen ook andere bijeenkomsten worden georganiseerd op andere dagen en indien gewenst ook op andere locaties. Blijft hiervoor de agenda volgen!

Reacties zijn gesloten.