Veteranen tenue

Jasje

Graag willen we veteranen van recentere missies betrekken bij de diverse herdenkingen en vieringen in Zwolle. Het is daarbij voor de buitenwacht wenselijk dat de veteranen als zodanig herkenbaar zijn, maar in welk tenue? In het formele veteranentenue (grijze broek en donker colbertjasje), in het militaire tenue van de missie, of gewoon in net pak met baret? Er is geen landelijk beleid, als stichting hebben we dus de vrijheid om die keuze te maken, maar één principe staat voor ons buiten discussie: uniformiteit.

Heeft u suggesties of opmerkingen?
Uw reactie:

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Veteranen tenue

 1. Rob Groeneveld zeggen:

  Als ze het nu eens voor elkaar konden krijgen dat de militair die afzwaait, of dat nu einde contract, FLO en voldoet aan de gestelde eisen om veteraan te zijn, zijn DT om kan ruilen voor een veteranen tenue. Dit zou naar mijns inzien door het KPU bedrijf gedaan kunnen worden, hiermee voor kom je ook de discussie over de verschillende veteranen tenuen. Want wie doet er nog wat met z’n DT, bij mij hangt die in de kast, tot einde van jaren?????

 2. David Bos zeggen:

  via de groep dmv, Dutch Militaire Veterans kun je een net pak kopen in Amsterdam .
  Verder zijn er via de DMV polo s te koop via internet en wij lopen daar ook in met verschillende veteranen evenementen.
  Dit is een zwarte polo met logo van de DMV.

  Veel veteranen zijn echt boos op defensie en willen er niks meer mee te maken hebben, dit kan verschillende oorzaken hebben,
  vandaar ook de keuze van DMV om een polo, dan zijn we wel herkenbaar.

  Als je de KL verlaat kun je als je kaderlid een veteranenpak krijgen en dragen bij verschillende gelegenheden .
  voor de lagere rangen is dit niet het geval.
  Een gemiste kans voor de KL.

 3. Rob groeneveld zeggen:

  Nou David, ik was kaderlid maar heb geen veteranenpak gekregen toen ik met flo ging, bovendien kun je niet in iemands portemonnee kijkeN en vindt ik eigenlijk dat onze minister dit alsnog zou kunnen doen

 4. Jef Bolders zeggen:

  Hoewel ik begrip heb voor eenieders mening, blijft voor mij het DT toch de meest aansprekende en herkenbare tenue voor evenementen en herdenkingen. Dit DT heeft het KPU bedrijf in grote aantallen en bovendienmag iedereen die de dienst verlaat al dan niet na een kort of lang contract zijn DT behouden. De meeste ouderen hebben vaak al een DMV pak zoals omschreven, dit moet natuurlijk ook zo blijven, maar ik merk wel uit reacties dat buitenstaanders het DT pas een echt militair tenue is ook voor veteranen. De veteranen moeten noet alleen herkenbaar zijn in DT door hun (missie) batons/medailles maar ook door de V speld versiering. Uiteraard is een polo nooit verkeerd om bij minder (officiele bijeenkomsten te dragen (eenheid/verbondenheid).