Zwolse herdenking 4 mei en viering 5 mei, ook dit jaar in gepaste vorm

Dodenherdenking 4 mei 2021

In overleg met de betrokken partijen in de stad is onder de huidige omstandigheden gekozen voor een ingetogen, maar waardige invulling van 4 mei waarop we alle mensen herdenken die zich voor onze vrijheid hebben ingezet. Een vrijheid die we al 75 jaar koesteren en vieren op 5 mei. Peter en Geeke Snijders legden een krans mede namens de provincie Overijssel en de organisaties (waaronder onze Vereniging Veteranen Zwolle) die normaliter op 4 mei een eigen krans bij het monument leggen. (tekst RTV focus Zwolle), met dank aan onze leden Ted, Mathilde en Mark.

 

 

 

 

 

 

Zie link RTVfocuszwolle en link BFO

Viering 5 mei 2021

Ontsteken bevrijdingsvuur

Op woensdagochtend staken burgemeester Peters Snijders en Commissaris van de Koning Andries Heidema het bevrijdingsvuur wel ‘live’ aan, zij het in besloten kring, om 76 jaar vrijheid te eren. Zo’n twintig mensen keken toe hoe de fakkel bij het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark werd ontstoken. Dit gebeurt normaal gesproken tijdens het drukbezochte Bevrijdingsfestival Overijssel.

Insignes voor veteranen

Daarnaast overhandigde de burgemeester ook een speciaal ontworpen insigne aan twee veteranen (Bas en Fons, leden van onze Vereniging Veteranen Zwolle), ter herinnering aan 75 jaar vrijheid. Vorig jaar werd deze 75 jaar vrijheid zeer sober gevierd door corona. Daarom is de uitreiking van het insigne een jaartje opgeschoven. Alle veteranen in Zwolle krijgen zo’n insigne opgestuurd, als dank voor hun inzet. ,,Leve de vrijheid”, sluit de burgemeester zijn toespraak af. (tekst De Stentor)

Mocht je als lid van onze vereniging deze insigne nog niet hebben ontvangen, gaarne contact opnemen via voorzitter@veteranenzwolle.nl.

 

 

 

 

 

Zie voor uitgebreide uitzending, link RTVfocuszwolle

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.