Enquete

SamenwerkingAls Stichting hebben we een aantal doelstellingen, t.w. maximale ondersteuning aan herdenkingen en vieringen, veteraan voor de klas en nuldelijnsondersteuning. Daarnaast willen we de onderlinge saamhorigheid versterken en daarmee zorgen voor een goed sociaal vangnet. We zoeken voor deze doelstellingen de nodige vrijwilligers. Door uw belangstelling aan te geven kunnen we een indeling maken, zodat deelname kan plaatsvinden met de juiste aantal deelnemers op het moment dat u beschikbaar bent. Hiervoor hebben wij een korte enquête opgesteld die wij hebben verstuurd aan alle bij ons bekendstaande veteranen. Niets ontvangen? Klik op volgende link: Enquête
Doen, samen staan wij sterk!

Wist u dat …….

Oh

Wist u dat in Zwolle ongeveer 1.000 actief dienende en post actieve veteranen wonen?
Dat er zeven oorlogsmonumenten in de stad zijn die allemaal door basisscholen zijn geadopteerd? Dat veteranen bij de herdenkingen en op de scholen bijzonder welkom zijn en een belangrijke rol vervullen door te vertellen over hun bijdrage aan vrede, vrijheid en veiligheid?

Wist u dat er ook in Zwolle veteranen zijn die te kampen hebben met PTSS.
Vindt u het ook belangrijk dat veteranen bij elkaar hun verhaal kwijt kunnen en dat ze op elkaars steun moeten kunnen rekenen?

Word dan donateur van SOMZ. Voor een actieve rol bij de bewustwording van de Zwollenaren en het informeren van de Zwolse jeugd en het bieden van nuldelijnsondersteuning aan elkaar! Geef u op d.m.v. het belangstellingsformulier.

 

Veteranen tenue

Jasje

Graag willen we veteranen van recentere missies betrekken bij de diverse herdenkingen en vieringen in Zwolle. Het is daarbij voor de buitenwacht wenselijk dat de veteranen als zodanig herkenbaar zijn, maar in welk tenue? In het formele veteranentenue (grijze broek en donker colbertjasje), in het militaire tenue van de missie, of gewoon in net pak met baret? Er is geen landelijk beleid, als stichting hebben we dus de vrijheid om die keuze te maken, maar één principe staat voor ons buiten discussie: uniformiteit.

Heeft u suggesties of opmerkingen?
Uw reactie: